Nyheter

Kartlegger helsen til 15.000 kreftsyke menn

Det er økt fokus på antallet menn som rammes av urinlekkasjer og impotens etter behandling av prostatakreft. Nå skal helsen til 15.000 kreftsyke menn kartlegges. Kreftregisteret som står ansvarlig for undersøkelsen håper at dette kan bidra til bedre kartlegging av hvilken type behandling ulike pasienter skal få.

Overlege Arne Røseth er lettet over undersøkelsen, og håper at dette kan hjelpe mange til en bedre hverdag. Han sto fram om sine problemer etter behandling under nyhetsinnslaget om prostatakreft på lørdagsrevyen forrige helg.

Tall viser at så mange som 9 av 10 pasienter sliter med potens etter behandling. Dette er et viktig, og vanskelig, tema for mange. Foreløpig har Kreftregisteret ikke mottatt noen negative tilbakemeldinger på den svært personlige kartleggingen. De tror at de utallige pasientene som har stått åpent fram om problemene sine har banet vei for at de i dag kan gjennomføre denne undersøkelsen.

Lege, psykiater og sexolog Haakon Aars sier at det er håp. Han ble selv behandlet for prostatakreft i 2005 og har med riktig behandling fått potensen tilbake. «Det viser jo at det er håp».

 

Les hele saken her.

 

Kilde: «Kartlegger helsen til 15:000 kreftsyke menn» av Hans Jørtgen Solli ofr NRK. Publisert 26.04.2017.
https://www.nrk.no/norge/kartlegger-helsen-til-15.000-kreftsyke-menn-1.13486348
FOTO: HANS JØRGEN SOLLI / NRK